Home Privacybeleid

Geüpdatet op 10-8-2018

De bescherming van jouw privacy vormt een onderdeel van ons ondernemingsbeleid en wij nemen deze verplichting zeer serieus. In dit Privacy- en Cookybeleid leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verwerken, voor welke doeleinden en wat Makita Nederland B.V. (“Makita”) doet om jouw privacy te waarborgen. Makita Nederland B.V. (“Makita”) verwerkt dan ook jouw persoonsgegevens conform de toepasselijke geldende privacywetgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Uitvoeringswet AVG. Door het gebruik van de website en specifiek bij het invullen van gevraagde persoonsgegevens verklaar je dat je kennis hebt genomen van deze voorwaarden en ermee akkoord gaat hieraan gebonden te zijn.

Gebruik van persoonsgegevens

  • Persoonsgegevens van websitebezoekers:

Makita maakt gebruik van meerdere website’s om haar producten en diensten aan te bieden. Wanneer je dan ook gebruik maakt van een officiële website van Makita dan worden je persoonsgegevens alleen gebruikt zoals omschreven in deze voorwaarden en voor het overige alleen met je toestemming voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt. De gevraagde en door je vrijwillig verstrekte persoonsgegevens kunnen per geval verschillen zoals maar niet beperkt tot je naam, adres, woonplaats, e-mailadres, bankgegevens. De gevraagde gegevens hebben wij nodig voor het afsluiten en aanbieden van overeenkomsten, voor het versturen van een (e-mail) nieuwsbrief of M-magazine, deelname aan acties, het aanmaken van een account, voor het aanbieden van overige diensten of om met je in contact te treden om je op de hoogte te brengen omtrent relevante ontwikkelingen/informatie, welke een relatie hebben met een afgesloten overeenkomst.

  • Persoonsgegevens van medewerkers van (potentiële) dealers:

Makita verwerkt persoonsgegevens van medewerkers van (potentiële) dealers om contact met de medewerkers op te nemen in het kader van de totstandkoming van een dealerovereenkomst, in het kader van de uitvoering daarvan of voor het aanbieden van (marketing-) services en diensten. Makita verwerkt slechts de naam, het e-mailadres en het telefoonnummer van de medewerkers van (potentiële) dealers. Daarnaast wordt het adres van de (potentiële) dealer opgeslagen. Makita verwerkt de gegevens niet verder voor andere doeleinden zonder de medewerker van de (potentiële) dealer daarvan op de hoogte te stellen.

  • Persoonsgegevens van eindgebruikers:

Makita verwerkt persoonsgegevens van eindgebruikers om vragen te beantwoorden die eindgebruikers stellen over de producten en diensten van Makita en om uitvoering te geven aan door Makita geïnitieerde acties. Makita verwerkt hiervoor o.a. de naam, het e-mailadres, het telefoonnummer en in voorkomend geval ook het adres en IBAN-bankrekeningnummer van de eindgebruiker. Daarnaast verwerkt Makita NAW-gegevens van eindgebruikers indien dealers Makita verzoeken om een order rechtstreeks aan de eindgebruiker te leveren of om invulling te geven aan garantieverzoeken. Makita verwerkt de gegevens niet verder voor andere doeleinden zonder de eindgebruiker daarvan op de hoogte te stellen.

Makita kwalificeert ten aanzien van de hierboven uiteengezette verwerking van persoonsgegevens als verantwoordelijke in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Bewaartermijn

Makita bewaart je persoonsgegevens niet langer dan nodig is voor de hierboven genoemde doeleinden of net zolang als dit verplicht is op grond van wettelijk geldende bewaartermijnen.

Veiligheid

Makita treft veiligheidsmaatregelen (technisch en organisatorisch) om jouw opgeslagen persoonlijke gegevens te beschermen tegen toegang door onbevoegde personen, manipulatie, verlies, vernietiging of onbevoegde publicatie. Met name onze medewerkers die deze persoonlijke gegevens verwerken, zijn tot geheimhouding van deze gegevens verplicht.  Veiligheidsmaatregelen worden regelmatig gecontroleerd en, conform de technologische ontwikkeling, continue verbeterd. De overdracht van persoonlijke gegevens waarbij bijzondere bescherming vereist is, gebeurt gecodeerd (bijvoorbeeld door gebruikmaking van SSL = Secure Socket Layer). Dit kan je bijvoorbeeld zien aan het slotje dat je browser bij een SSL-verbinding laat zien.

Gegevensverstrekking aan derden:

Makita verstrekt zonder je toestemming geen persoonsgegevens aan derden, behalve aan dienstverlenende bedrijven die betrokken zijn bij het aanbieden van de geboden dienst of voor het uitvoeren van de overeenkomst. Deze bedrijven mogen uitsluitend volgens onze aanwijzingen te werk gaan en worden zorgvuldig door Makita uitgekozen en regelmatig gecontroleerd. Daartoe behoren o.a. aanbieders van betalingssystemen en bedrijven die voor ons kredietwaardigheids- en zekerheidscontroles uitvoeren zodat je de keuze hebt uit diverse betalingsmogelijkheden en om problemen bij de betaling / kredietfraude te voorkomen. Hierbij worden jouw gegevens door ons uitsluitend aan die instanties doorgegeven die gevestigd zijn binnen de Europese Economische Ruimte en die dus onderworpen zijn aan de strenge wetgeving inzake de gegevensbescherming van de EU of die verplicht zijn tot gegevensbescherming op een vergelijkbaar niveau.

Tenslotte worden jouw gegevens binnen het kader van de bestaande wetten op de gegevensbescherming ter beschikking gesteld aan derden of aan overheidsinstanties voor zover wij daartoe verplicht zijn krachtens overheidsvoorschriften of juridische voorschriften of indien dit noodzakelijk is in het kader van een strafrechtelijke vervolging of om onze rechten en belangen te behartigen of geldend te maken.


Cookies

Waarom gebruikt Makita Nederland cookies?

Webpagina's hebben geen geheugen. Een bezoeker die van pagina naar pagina surft binnen een website wordt door de webserver telkens als een nieuwe bezoeker gezien. Hier zijn cookies voor bedacht. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van onze website (en/of Flash-applicaties) wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat een website jouw browser blijft herkennen.

Hoe gebruikt Makita.nl cookies?

Makita.nl gebruikt verschillende cookies, voor verschillende doeleinden. Hieronder vind je een overzicht van de soorten cookies die wij plaatsen en de bijbehorende doeleinden:

  1. technische cookies; om Makita.nl aan te kunnen bieden en laten functioneren, om een account aan te maken, om te kunnen inloggen;
  2. functionele cookies; om jouw voorkeuren te onthouden en je ingelogd te houden als je dat wil;
  3. analyse cookies; om inzicht te hebben in hoe onze bezoekers gebruik maken van (onderdelen van) Makita.nl, zodat we de website kunnen verbeteren en de website zo goed mogelijk aansluit bij wat bezoekers interessant en belangrijk vinden.

 

Hoe lang blijven de cookies van Makita.nl actief?

Makita.nl gebruikt sessie cookies en permanente cookies. Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met je bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit. Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

 

Gebruikt Makita.nl cookies van derde partijen?

Ja, via Makita.nl kunnen door derde partijen cookies worden geplaatst. Het gaat dan om analyse cookies. Partijen mogen niet zonder toestemming van Makita Nederland cookies plaatsen. Derde partijen die cookies plaatsen via Makita.nl voor analyse en social media doeleinden zijn onder andere Google en AddThis. Via Google als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers onze website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen als Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google geen toestemming gegeven de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

 

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens. 

Op onze website zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze knoppen werken door middel van code die wordt aangeleverd door Facebook en Twitter zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie (zie boven). Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaringen van Facebook en Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met jouw persoonsgegevens doen die zij via deze cookies verwerken.


Gebruikt Makita.nl cookies voor marketingdoeleinden?
Nee, Makita.nl maakt geen gebruik van cookies die worden ingezet om gegevens te verzamelen over jouw gezochte/bezochte artikelen, demografische gegevens, persoonlijke voorkeur gegevens etc. Ook is er geen sprake van marketing en re-marketing. Makita.nl maakt momenteel geen gebruik van AdWords en gebruikt daarom ook geen gegevens voor marketingdoeleinden via Google Analytics. 

Wat kan ik doen als ik (bepaalde) cookies niet wil?

Je kunt via de instellingen van jouw browser (bijvoorbeeld Internet Explorer, Safari, Firefox, Mozilla of Chrome) aangeven of, en zo ja, welke cookies je accepteert. Het verschilt per browser waar deze instellingen zich bevinden. Via de ‘help’-functie van jouw browser kun je de exacte locatie en werkwijze achterhalen.

Houd er rekening mee dat als je (bepaalde) cookies weigert, je mogelijkerwijs geen of niet volledig gebruik kunt maken van de functionaliteiten van onze website.

Wil je enkel geen reclamecookies ontvangen van alle websites die je bezoekt, dan kan je het volgende doen:

  • in jouw browser de ‘do not track’ functionaliteit activeren;

 

 

Het weigeren van cookies betekent overigens niet dat je helemaal geen advertenties meer ziet. Je krijgt nog steeds advertenties te zien in jouw browser, maar deze zijn niet langer afgestemd op jouw wensen en voorkeuren. Kom je er niet uit? Check de help-functie van je browser of lees de uitleg hieronder.

 

Browserinstellingen
Klik op de naam van jouw browser hieronder voor informatie over het aanpassen van de browser.
   

 

 

 

Chrome

 

Internet Explorer

 

Firefox

 

Safari


Nieuwsbrief en de M-magazine
Wanneer je de Makita Nederland e-mail nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kun je jezelf hiervoor uitschrijven. Dit kan door de afmeldknop die onderaan elke nieuwsbrief (recent of historisch) staat, of via een verzoek per e-mail. Je kunt je verzoek sturen naar marketing@makita.nl.

Wanneer je de fysieke M-magazine niet meer wilt ontvangen, kun je jezelf laten verwijderen uit het adressenbestand. Dit kan per e-mail naar marketing@makita.nl of schriftelijk naar onderstaand postadres. In geval van zakelijke gebruikers of dealers kun je de aanvraag voor uitschrijving indienen bij jouw adviseur/accountmanager.

Informatie/contact 
Je hebt altijd het recht om met redelijke tussenpozen inzage te vragen in je persoonsgegevens die Makita verwerkt, om deze aan te vullen of te corrigeren. Je kunt je aanvraag hiervoor sturen naar privacy@makita.nl of een schriftelijk verzoek indienen via onderstaand postadres. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van de cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser. Alle bij Makita opgeslagen persoonsgegevens zijn op te vragen in een leesbaar pakket (CSV bestandsextensie). Zo kun je de betreffende data zelf opslaan of verstrekken aan een derde partij. Van deze rechten kan je op de snelste, eenvoudigste en gemakkelijkste manier gebruik maken door in je account in te loggen en jouw gegevens die daar zijn opgeslagen direct te bekijken en/of te bewerken. 

Eveneens heb je het vergeet-me-recht, waarmee je al je gegevens die bij Makita bekend zijn onder voorwaarden kunt laten verwijderen en heb je het recht van verzet, waarmee je aangeeft dat Makita je opgeslagen persoonsgegevens niet meer mag gebruiken. Een verzoek om jouw account helemaal te laten verwijderen ontvangen wij graag via onderstaand (e-mail) adres. Gegevens die wij krachtens wettelijke, statutaire of contractuele bewaarverplichtingen moeten opslaan, worden niet gewist maar wel voor alle andere doeleinden geblokkeerd. Je mag tenslotte een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens omtrent de beveiliging van je persoonsgegevens. Wij waarderen het echter zeer indien je  eerst zelf met ons overlegt over jouw eventuele zorgen. Wij vragen je dan ook vriendelijk als je nog vragen of suggesties hebt over de gegevensbescherming, of indien je gebruik wil maken van rechten of aanspraken betreffende jouw persoonlijke gegevens, contact met ons op te nemen via:  

Makita Nederland B.V. 
Postbus 1489 
5602 BL EINDHOVEN
privacy@makita.nl


Aanpassing aan privacy- en cookieverklaring 
Wij behouden ons het recht voor deze privacy- en cookieverklaring aan te passen, bijvoorbeeld omdat onze website of de wetgeving aangepast wordt.
 

 

Formulier: Offerte aanvraag

Gegevens | Bij het versturen van ons contactformulier, verzamelen we de volgende gegevens:

  • - Email
  • - Bedrijfsnaam
  • - Naam
  • - Adresgegevens

 

Doel | We verwerken uw gegevens om uw vraag of opmerkingen te kunnen verwerken en eventueel contact op te nemen.

Analyse | Mogelijk analyseren we de gegevens van dit formulier zodat we onze service kunnen verbeteren.