Home Wat is CXT?

CXT. Groots in klein werk

10,8 V machines blijken toch een dingetje te zijn in de bouw. Er bestaan diverse vooroordelen over prestatie, accuduur en kracht. Terwijl het bijzonder praktische en goede machines zijn. Want de techniek gaat altijd verder.

Bewezen technieken toegepast in CXT
In onze nieuwe 10,8 V CXT productlijn komen een aantal zaken samen die de andere Makita's ook goed voor elkaar hebben. Zo is de staafaccu vervangen door de succesvolle Makita schuifaccu. Mét laadindicator. De nieuwe lader is voorzien van luchtkoeling waardoor de oplaadtijden korter zijn. En de accu's hebben meer tankinhoud gekregen: 2,0 Ah. Of 4,0 Ah voor die machines die meer stroom vragen, zoals de boorhamer of decoupeerzaag.

Meer mogelijk met BL-motor
Ook naar kracht is gekeken. Zo creëert de toepassing van borstelloze motoren nieuwe mogelijkheden. Velen hebben zich inmiddels verbaasd over hun indrukwekkende prestaties. En last but not least, ook de vormgeving is sterk verbeterd. Deze compacte, professionele machines ogen als een 14,4 V of 18 V machine alleen dan een paar maatjes kleiner. 

 

CXT nieuwtje: 10,8V wordt 12V max

Makita gaat haar 10,8 V productaanduiding veranderen in 12 V max. Deze visuele verandering wordt toegepast op alle CXT machines en accu's. In de loop van 2018 gaat het CXT assortiment geleidelijk over naar 12 V max.


Reden: diverse Makita landen werken al langer met 12 V max, zoals Noord-Amerika. Om te zorgen dat CXT overal in de wereld hetzelfde genoemd wordt, nemen alle Makita landen 12 V max als productaanduiding over. 

12 V max valt onder CXT. Technisch verandert er helemaal niets aan de machine. Ook de modelnummers blijven hetzelfde. En zelfs de accu en lader zijn identiek én uitwisselbaar met 10,8 V.

 

Maak kennis met Makita's CXT productlijn

Onze CXT productlijn dekt jouw basisbehoefte. Simpel. In totaal zijn er meer dan 40 CXT machines te verkrijgen én er komen nog meer aan. Maar wanneer gebruik je nu 10,8V? Hieronder kun je een aantal video's bekijken, waar Ike je goed uitlegt wat de toegevoegde waarde is van de Makita CXT-lijn en duidelijk maakt welke machine je het beste kunt gebruiken voor jouw bewerking.

Nieuw toegevoegd. Vier mannen uit de praktijk vertellen hun ervaring met CXT. Deze video's zijn nu te bekijken. Dit is wat zij ervan vinden.

Een uitgebreide lijn van compact accu gereedschap: CXT
Vier mannen uit de praktijk vertellen over hun ervaring met CXT
Dit vindt Jurgen de Jong van CXT
Dit vindt Richard Fenyvesi van CXT
Dit vindt Thomas van Zomeren van CXT
Dit vindt Bjorn Grooten van CXT
CXT: Boor-/schroefmachines en klopboor-/schroefmachines
CXT: Slagschroevendraaiers
CXT: Decoupeerzaag
CXT: Multitool
Muziek vanaf je smartphone versterkt afspelen via de Bluetooth speaker
Uitsparingen zagen in wanden van gipsplaat met de gipszaag